منتديات داماس

منتديات داماس (https://www.damasgate.com/vb/index.php)
-   صيانة الكمبيوتر وحلول الحاسب الألي - هاردوير (https://www.damasgate.com/vb/f35/)
-   -   مشكلة في البيوس, البوت من السي دي او الفلاشة الاوامر غير مفعلة (https://www.damasgate.com/vb/t406522/)

m_mohamed2000 11-02-2017 01:30 PM

مشكلة في البيوس, البوت من السي دي او الفلاشة الاوامر غير مفعلة
 
السلام عليكم
الصورة السابقة هي مشكلة للبيوس وكما ترون ان الاوامر غير مفعلة
بمعنى لو أردت الدخول مثلا علشان اغير واعدل علشان اجعل البوت من السي دي او من الفلاشة اجد ان الاوامر غير مفعلة ولا استطيع التنقل بين الاوامر والاختيارات اصلا
فما الحل لتصبح الاختيارات مفعلة ؟؟؟

Link

nietzsche 11-02-2017 02:45 PM

اعمل ريسيت البيوس عن طريق، ازالة واعادة تركيبب CMOS jumper او البطارية على اللوحة الام.
لو لم تحل المشكلة جرب تحديث البيوس!

أحمد سعيد 11-02-2017 03:51 PM

ممكن تشيل البطاريه والجهاز مقفول وتعمل قفله بين الطرفين بتوع البطاريه لمد10 ثوانى بعد كدا ركبها تانى وشوف النتيجه

m_mohamed2000 11-02-2017 08:03 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nietzsche (المشاركة 3002559)
اعمل ريسيت البيوس عن طريق، ازالة واعادة تركيبب CMOS jumper او البطارية على اللوحة الام.
لو لم تحل المشكلة جرب تحديث البيوس!

يعني هي المشكلة في خلع البطارية ثم تركيبها فقط ؟

m_mohamed2000 11-02-2017 08:04 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة أحمد سعيد (المشاركة 3002595)
ممكن تشيل البطاريه والجهاز مقفول وتعمل قفله بين الطرفين بتوع البطاريه لمد10 ثوانى بعد كدا ركبها تانى وشوف النتيجه

يعني هي المشكلة في خلع البطارية ثم تركيبها فقط ؟

nietzsche 11-02-2017 08:20 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة m_mohamed2000 (المشاركة 3002791)
يعني هي المشكلة في خلع البطارية ثم تركيبها فقط ؟

حرك الجمبر لليمين ثم اعده في مكانه او انزع البطارية لثواني ثم اعد تركيبها، تستعيد الاعدادات الافتراضية للبيوس.

m_mohamed2000 11-02-2017 10:05 PM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة nietzsche (المشاركة 3002800)
حرك الجمبر لليمين ثم اعده في مكانه او انزع البطارية لثواني ثم اعد تركيبها، تستعيد الاعدادات الافتراضية للبيوس.

مشكور علي الرد
ولكن المسألة ليست عودة الاعدادات الافتراضية
ولكن المشكلة ان الاوامر غير مفعلة
وبالتالي لا استطيع التحرك بين اوامر البيوس

stetofski 12-02-2017 05:40 AM

جرب عن طريق ادخال كيبورد USB خارجي

Link

m_mohamed2000 12-02-2017 06:04 AM

اقتباس:

المشاركة الأصلية كتبت بواسطة stetofski (المشاركة 3003001)
جرب عن طريق ادخال كيبورد USB خارجي

Link

وما علاقة الكي بورد بالامر !!

m_mohamed2000 12-02-2017 11:31 PM

Link
السلام عليكم
وصلت ولله الحمد لحل كما في الصورة السابقة
عن طريق الضغط اثناء الاقلاع على F12
ثم الدخول على الشاشة السابقة بالصورة
ثم النزول بالسهم حتى USB HDD
لكي يكون الاقلاع من الفلاش ثم الضغط على enter
وبكل اسف عندما اضغط enter والجهاز يعمل ريستارت يرجع كما هو ولا يجعل الفلاش في الاول لكي ابدا في تستيب الويندوز

هل من حل ؟؟


الساعة الآن 12:45 PM.

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
The owner and operator of the site is not responsible for the availability of, or any content provided.
Topics that are written in the site reflect the opinion of the author.
جميع ما يُطرح من مواضيع ومشاركات تعبر عن رأي كاتبها ولا تعبر عن رأي مالك الموقع أو الإدارة بأي حال من الأحوال.