ali289

عضو جديد
التسجيل
30/4/14
المشاركات
2
الإعجابات
0
#1
و رحمة الله و بركاته
انا مزدوج الجنسية و الجنسية المصرية اكتسبتها من الام يعنى فى الاساس انا مش مصرى و انا مولود فى مصر و انا خلصت كليه وو عايز اسافر و مينفعش اطلع تصريح سفر و شهادة الاعفاء هتاخد كام شهر عشان تطلع و انا مسافرتش قبل كده بالاجنبى سافرت بالجواز المصرى و انا محتاج اسافر انا حالى واقف ينفع اسافر بالاجنبى ولا هيعرفوا انى مزدوج و عايز اعرف المدة اللى بتطلع فيها الاعفاء بالضبط ساعدونى
 

gamal gamal

محامى ومستشار قانوني
التسجيل
1/8/04
المشاركات
12,948
الإعجابات
506
#2
عليكم السلام

الأصل أن تبدأ من الآن بالحصول على شهادة
بالاعفاء حتى تستطيع السفر ... لأن التجنيد
مفروض على كل مصرى من أب مصرى ..
لذا
فمن السهل الحصول على ما يفيد اعفاءك
من الخدمة ......... حتى تستطيع السفر .

أما الجواز الأجنبى الان لن تستطيع السفر به
وأنت لم تحصل على تأشيرة دخول الى مصر ..
وساعتها سيعرفوا أن معك جواز سفر آخر
وأنك مصرى ..............
 

ali289

عضو جديد
التسجيل
30/4/14
المشاركات
2
الإعجابات
0
#3
شكرا على الرد استاذ جمال لكن انا والدى اجنبى و امى مصرية و انا مولود فى مصر و الجواز الاجنبى عليه نقل بيانات انى لم اخرج
 

gamal gamal

محامى ومستشار قانوني
التسجيل
1/8/04
المشاركات
12,948
الإعجابات
506
#4
نعم أعلم يا غالى

والاجابة السابقة تكفى
وبإعتبارك مصرى لأن فقط
وتحمل أوراق مصرية عليك تحديد
موقفك من التجنيد بأوراق
رسمية تؤكد أنك غير مطلوب للتجنيد ...

أما الجواز الأجنبى اذا أظهرته أثناء
خروجك من مصر بدون ختم الدخول
فمعناه أنك معك جواز سفر ثالث أو
أنك مصرى ....

وساعتها سيسألوك عن سبب وكيفية
دخولك ولا بد من ذكر سبب مقنع ..

أما اذا كنت قد دخلت مصر بالجواز الأجنبى
وخرجت خلال الفترة القانونية لك فلن يسألك
أحد عن جنسيتك المصرية على الاطلاق
حتى ولو استمر السفر لسنوات ...
 

أعلى